Vad ska man ta med sig till stranden?

Packlistan för en dag på stranden med barnen

Ska du bege dig av till stranden med familjen? Så härligt! Det finns få saker som är lika trevliga som att befinna sig vid vattnet, känna solen gassa mot huden och bara njuta av lugnet. En dag på stranden är även väldigt uppskattat av de små, men det gäller att du har med dig en hel del packning för att stranddagen ska bli så lyckad som möjligt.

Någon vill inte ha på sig samma badkläder som innan, de är ju trots allt blöta nu. En annan börjar bli hungrig och en är uttråkad. Barn älskar stranden, men det betyder inte att de kan ligga i solen och bara ta det lugnt som en och en annan vuxen person kan. Här gäller det att du ser till att det finns saker att göra och att du har en plan B för varje situation som kan inträffa. Här nedan har vi därför tagit fram den ultimata packlistan för en heldag med barnen vid vågorna.

Den ultimata strandpackningen

Så vad är det då som du ska fylla upp väskan med? Till att börja med så måste du se till att det finns badkläder till alla. Här rekommenderar vi att du gärna tar med flera uppsättningar. Det är inte ovanligt att barn vill gå ur de blöta badkläderna, byta till vanliga kläder, för att sen vilja bada igen – men då med en ny torr uppsättning. Se till att du även tar med flythjälpmedel så som badringar eller puffar och glöm inte solskyddet. Solkräm är något som både barn och vuxna är i behov av.

Har du mindre barn eller barn som aldrig sitter stilla under skuggan kan det vara bra med en vit t-shirt. Det är luftigt och fungerar riktigt bra som ett extra solskydd. Dock rekommenderar vi att du även får med dig ett parasoll. Det finns billiga och enkla parasoll att köpa som du smidigt kan bära med dig och sätta upp där du önskar. Glöm inte handdukar till alla!

Att ta med till stranden

Andra nödvändigheter

Utöver badkläder, solskydd och handdukar finns det andra saker som också bör packas med.

  • Blöjor till de minsta
  • Papper för akuta toalettbesök eller spill
  • En uppsättning våtservetter
  • Solglasögon
  • Flip-flops eller badskor
  • Solhatt eller kepsar
  • En filt som ni alla får plats på
  • Strandleksaker för när det är dags att börja bygga slott eller gräva gropar
  • En uppsättnings med extrakläder
  • Ta med er rikligt med vätska. Vill ni undvika att vattnet eller saften blir varm så se till att lägga flaskan i frysen någon timme innan ni ska iväg.

Tips! Läs detta om du har fått vatten i örat efter allt badande.

Godsakerna ska också med

Det är lätt att bli småhungrig när man badar och hänger på stranden. Se därför till att du packar med snacks eller några goda mackor som ni kan njuta av när det är dags för en paus. Här kan du även köra på den klassiska pastasalladen som är så uppskattad eller varför inte ta med färska fruktspett? Mellis är viktigt för att man ska orka spendera en hel dag med familjen, vid stranden och vågorna.